Vi är en liten kennel och har endast en kull om året. 

Vi planerar inga valpar förrän hösten 2023. 

Alla valpar säljs: *vaccinerade *chipmärkta *dolda fel försäkrade i Agria *avmaskade *veterinärbesiktade *registrerade i SKK (Svenska Kennelklubben) *efter föräldrar som har genomgått de tester SKK kräver.

Vårt mål är att ta fram sunda, mentalt stabila, sociala och nyfikna hundar med bra exteriör som ska fungera överallt.

Våra hundar (Jack, Mega, Daisy och Sessan) är sociala, orädda, stabila och lättlärda. De fungerar i vardagen med människor, andra djur och hundar, de är med oss i vårt arbete på gården och vi tränar spår och lydnad. De följer gärna med oss på promenader i stan, skogen eller vid havet. 

Vi har inget kösystem utan vi utgår från de som har visat seriöst intresse av våra valpar. Sedan försöker vi passar ihop rätt köpare med rätt valp efter de önskemål som valpköparna och vi har. 

Vi arrangera uppfödar MH för våra kullar när dom är drygt ett år, för att utvärdera avelsresultat och vi vill att ni deltar i detta. Vi vill även att ni HD/ED röntgar er hund vid 12 - 18 månaders ålder.  Vi anordnar en valpträff innan valparna fyllt 1 år, och givetvis är ni alltid välkomna att hälsa på och visar er hund, det tycker vi är roligt.   

 Är ni seriöst intresserade skicka ett mail eller ring och berätta vad ni har för planer för er valp men läs det jag skrivit nedan innan ni hör av er.  

Läs detta innan ni bestämmer er för en Australian Shepherd:

Att köpa valp är ett stor beslut så tänk efter noga innan ni bestämmer er för en valp. Australian Shepherd kräver mental stimulans och motion för att trivas och för att inte bli "jobbig".

Australian Shepherd utvecklades i de västra och nordvästra delarna av USA där gårdarna var små

och där en allsidig hund fick ersätta den dräng man inte hade råd att anställa. För att få

den allsidiga hund man behövde avlades det på vallningsförmåga, vakt, samt förmåga att lösa problem och arbeta självständigt.


Aussien är en rolig hund som med rätt uppfostran och aktivering blir världens bästa kompis. De passar till vallning, lydnad, bruks, räddningshund, agility och som gårdshund. 

Australian Shepherd är mycket kärleksfulla, vill alltid vara vid din sida, kallas även för kardborrehunden, de följer dig från rum till rum, de trivs inte om de inte får vara där du är. De är mycket spralliga och kan hoppar högt. Det finns vakt i dem och vissa kan vara reserverade men det är individuellt.  

Tyvärr har det blivit väldigt vanligt att kastrera friska hundar vilket vi ställer oss helt emot, då det kan ge osäkerhet, viktuppgång, inkontinent och dålig päls. Dessutom utsätter ni er hund för en onödig operation som alltid medför en risk.    

Läs gärna mer under fliken Australian Shepherd om rasstandard och sjukdomar inom rasen.

 

 

 

 

Dela den här sidan